top of page

5 STVARI, KI JIH NISTE VEDELI O VAŠI KOŽI

Koža je največji organ našega telesa, in verjamem, da še ne vemo prav vsega o njej.

Je odraz našega zdravja. Najboljša stvar, ki jo lahko podarimo svoji koži je, da se prehranjujemo zdravo, se izogibamo junk food-u ter kajenju, redno telovadimo, in seveda poskrbimo za zadosten vnos vode.


1. OBRAZU PRIVOŠČITE MASAŽO

Poleg masaže hrbta je izjemno pomembna tudi masaža obraza. Ta spodbudi proizvodnjo fibroblastov (celic), ki proizvajajo kolagen in obnavljajo kožo, ki z leti izgublja elastičnost. V večini tretmajev nege obraza je že vključena tudi masaža obraza, zato si jo privoščite čim večkrat.



2. NIKOLI NI PREZGODAJ

Ste vedeli, da se koža začne starati že v zgodnjih 20. letih starosti? Nikar ne čakajte, da boste dopolnila 40 let preden v svojo vsakodnevno nego vključite izdelke za zaščito kože pred staranjem.


3. NAJPREJ ROKE, ŠELE NATO OBRAZ

Na naših rokah je v vsakem trenutku prisotnih na milijarde bakterij, ki se z dotikom prenašajo na obraz. Nikoli si ne nanašajte ličil, izdelkov za nego kože, in se ne dotikajte obraza, če si pred tem niste temeljito umili rok. Bakterije so največji krivec za težave s kožo. Kljub temu, da je veliko ljudi mnenja, da bakterije pridejo iz zraka, vedite, da jih na obraz nanesemo z rokami.



4. NAJPOMEMBNEJŠI IZDELKI ZA NEGO KOŽE, A JIH MORDA NE UPORABLJATE

Vitamini telesu služijo na več načinov, zato je eden izmed najpomembnejših izdelkov za skrb za našo kože, visokokakovosten vitamin. Konec koncev naša koža odraža, kako dobro jo negujemo. S starostjo poskrbite, da boste v prehrano vnesli dovolj antioksidantov ter omega 3 maščobnih olj.


5. VEČ, IN ŠE VEČ VLAŽENJA

Če ste mnenja, da je vaša kožo dovolj navlažena, dodajte še malo vlage. Kožo vlažite več, kot mislite, da je potrebno. Najbolje je, da izdelek za vlaženje nanesete, ko je koža še vlažna, da lahko ujame še nekaj površinske vlage. In medtem, ko kožo vlažili od zunaj, ne pozabite tudi na hidracijo telesa (kozarec ali dva vode).



Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page