top of page

DEPILACIJA

Danes je ni ženske, ki bi ne uporabljala depilacije ali v kozmetičnih salonih ali doma. Prednosti, ki jih nudi proti klasičnemu britju dlačic so neverjetne.

Kaj je dobro vedeti preden greste na depilacijo?

Da se odstrani čim več dlak, priporočam, da so dlačice dolge med 5 in 10mm, še posebej, če na depilacijo prihajate prvič, saj imajo zaradi britja dlačice močnejše korenine.

V primeru, da so prekratke, vam ne morem zagotoviti najboljših rezultatov.

Že doma pa lahko z rednim pilingom pripravite svojo kožo na depilacijo in si tako zagotovite bolj gladko kožo in manj vraščenih dlačic.

 

Brazilska depilacija

Pravijo, da je vse enkrat prvič. Niste edini, ki ob misli na prvo bikini depilacijo dobite občutek nelagodja in občutite strah pred bolečino.

Naj vam ne bo nerodno povedati kozmetičarki, da je to vaša prva brazilska depilacija, saj vam bo z veseljem razložila celoten postopek in vas tudi med samim postopkom usmerjala, da bo postopek za vas kar se da prijeten.

Če še vedno niste prepričane ali bi zdržale skozi celotno brazilsko depilacijo, se lahko za prvič odločite samo za depilacijo bikini predela, da boste dobile občutek.

Nega kože po depilaciji

Koža ponavadi potrebuje dobrih 24 ur za celjenje, lahko tudi več, če je zelo občutljiva. Svetujem vam, da kožo v naslednjih treh dneh ne izpostavljate soncu, ne obiskujete savn in bazenov, nošenje ohlapnih oblačil, da zmanjšate drgnjenje tekstila ob že tako občutljivo kožo.

Nekatere se po postopku srečujete z vraščenimi dlačicami. Problem nastane zaradi kota, pod katerim raste dlaka. Če je rast dlake bolj položna, ne more priti na površje in se tako začne vraščati. Takrat se na koži pojavijo rdečica in majhne izboklinice, ki se jim lahko z dodatnim vlaženjem in rednim pilingom izognete. Ena od rešitev je tudi krema z AHA kislinami

Dlake, katerih rast pa je bolj navpična, brez problemov zrastejo na površino, da jih odstranimo.

person-with-blue-nail-polish-4156343.jpg
bottom of page