top of page

PEDIKURA

Verjamem da je imel že vsak od vas kdaj težavo z stanjem vaših nog, pa naj bodo to otiščanci, kurja očesa, predolgi nohti, mogoče izmed njih kakšen celo vraščen, ali pa vas je bilo samo sram pokazati svoja stopala pred drugimi, ker ta že nekaj časa niso bila izpostavljena nobeni profesionalni negi.

Pedikura je vsako negovanje zdravih, utrujenih ali lažje poškodovanih nog.

ESTETSKA PEDIKURA je primerna za vse, ki potrebujete samo negovanje vaših nog, kamor spada kopel, odstranjevanje poroženele (zadebeljene) kože, otiščancev, plitvih kurjih očes, čiščenje obnohtnih kanalov, oblikovanje nohtov ter masaža z primerno peno glede na stanje vaših stopal.

 

ZAHTEVNA PEDIKURA vključuje poleg postopkov naštetih pri estetski pedikuri še sanacijo ragad oziroma razpok, vraščenih nohtov in oskrbo žulja.

Sanacijo vraščenih nohtov izvajam z namestitvijo tamponov, v kolikor noht še ni pretirano vraščen. V primeru hujših težav, pa namestim nohtno sponko, ki nežno privzdiguje zunanje robove  nohta in tako poskrbi za takojšnjo olajšanje in zmanjšanje bolečine. 

Pod zahtevno pedikuro se šteje tudi pedikura diabetičnega stopala. Diabetično stopalo je izraz, ki opisuje skupek bolezenskih okvar na stopalu, ki so posledica nevropatije, ishemije in infekcije. Pri negi diabetičnega stopala je pomembno, da se pediker zaveda resnosti te bolezni, ter storitev izvaja previdno.

pedikura.PNG
1520424774507.jpg

Odstranjevanje hiperkeratoze in ragad

Hiperkeratoza je zadebelitev rožene plasti vrhnjice. Takšna koža je suha ter neelastična, kar je predispozicija za nastanek ragad oziroma razpok. Ko hodimo, se koža na stopalih zaradi zmanjšanje elastičnosti ne more prilagoditi podlagi. Če je sila previsoka, elastičnost pa zmanjšana koža tako poči in nastane ragada.

1538744571263.jpg

Reševanje vraščenih nohtov s sponkami

Če je vaš vraščen noht presegel prvi stadij vraščanja in vam že povzroča bolečino, motnje pri hoji ali je že prisoten gnojni izcedek, se z vami posvetujem o namestitvi sponke.

Ta razbremeni pritisk nohta, ki se vrašča. Nežno privzdiguje zunanje robove nohta iz nohtnega kanala. Takoj ob namestitvi boste čutili olajšanje in zmanjšanje bolečine. Hkrati ustavimo napredovanje vraščanja nohta. Nohtne sponke nudijo nohtu oporo, da ta neovirano izrašča in usmerjajo njegovo rast.

1538919877217.JPEG
1519333840180.jpg

Nohtna protetika

Je nadomestitev nohtne plošče z umetno maso po travmatski izgubi naravne nohtne plošče ali koz možnost olepšave drugih nohtnih nepravilnosti. 

Po obliki, barvi in karakteristiki je videti kot naravni noht, ki se s preostalim nohtom spoji trajno in nežno ter ustvarja osnovo za obdelavo.

Vzdržljivost nohtne protetike je tudi do tri mesece. To omogoča, da se dosežejo tudi dolgoročni terapevtski cilji, kar opravičuje ekonomičnost te metode. Med nošenjem se pacient dobro počuti in lahko izvaja vse aktivnosti.

1519330573339.jpg
512334C5-903A-491B-B617-1037964AB81D.jpe
bottom of page