top of page

MASAŽA

 

KLASIČNA MASAŽA

Klasična masaža je določena manipulacija mehkih tkiv telesa. Deluje na vse sisteme človeškega organizma:

  • ANATOMSKI UČINEK = neposreden

Razteg kože, lupljenje povrhnjice, pomik telesnih tekočin (limfe, krvi, urina, črevesne vsebine), premik sklepnih površin…

  • BIOKEMIČNI UČINEK = mehanični refleksni odgovor z objektivno merljivimi učinki in subjektivnim dojemanjem.

- Pojavi se eritem (rdečica), lokalno povišanje temperature, spremembe mišičnega tonusa = sprostitev manjša bolečina + boljša sklepna gibljivost.

- Boljša prekrvavljenost in celični metabolizem boljša regeneracija (celjenje) tkiv.

- Boljši odgovor imunskega sistema, učinkovitejše dihanje.

  • PSIHOLOŠKI = posreden z refleksnim odgovorom

- Boljše počutje pri zdravih in bolnih.

- Vedenjsko moteni otroci postanejo bolj mirni.

- Starejši postanejo bolj življenjsko radostni

- Boljša samopodoba, manj stresa.

V salonu za izvajanje klasične masaže uporabljam masažno olje mandlja, saj se ne vpija prehitro, poleg tega pa ima še mnogo učinkov na telo, kot so na primer da kožo ščiti in mehča, ter pospešuje obnavljanje razpokane kože.

Pri močni napetosti se za masažo uporablja tudi hladilni gel, ki zmanjša mišično napetost in pospeši regeneracijo mišic po intenzivnih vadbah in večjih fizičnih naporih.

 

 

ANTISTRESNA MASAŽA

Masaža je namenjena sprostitvi celotnega telesa, predvsem pa je poudarek na negi kože. Prav tako kot vsi ostali organi se tudi naša koža z leti stara, v njej nastaja tudi veliko prostih radikalov, kar še bolj pripomore k slabšemu stanju ter obnavljanju naše kože. Vsi antistresni izdelki vsebujejo veliko antioksidantov, ki v našem telesu preprečijo reakcije, ki bi spodbudile nastanek prostih radikalov. 

Pri masaži uporabljam antistresno masažno olje, ki vsebuje eterično olje sivke in grenivke, sončnično in avokadovo olje ter vitamin E. Po masaži je vaše telo celostno pomirjeno, sproščeno in polno energije. Sinergija eteričnih olj in omamnih vonjev blagodejno vpliva tako na telo kot na duha. Z vgrajenim vitaminom E pa kožo ščiti pred prehitrim staranjem.

 

Antistresna masaža obraza se izvaja z uporabo vinske masažne kreme, ki vsebuje izvleček grozdja in šampanjca, olje grozdnih pečk in žitnih kalčkov, sojino olje ter vitamina A in E.

Kožo tako oskrbimo s hranilnimi snovmi, lipidi in vlago ter  okrepimo samozaščito kože pred škodljivimi zunanjimi vplivi.

0046.JPG
bottom of page