top of page

REŠEVANJE VRAŠČENIH NOHTOV JE LAHKO TUDI NEBOLEČE


Vraščeni nohti sodijo med eno najpogostejših težav s katerimi se spopadam na področju težavne pedikure, zato želim z vami deliti nekaj informaciji. Obstaja namreč velika verjetnost, da bodo prišle prav tudi komu izmed vas.

Težava vraščenega nohta se najpogosteje pojavlja na palcih nog, lahko nas doleti v vseh starostnih obdobjih, pri obeh spolih. Na to, ali se bodo vaši nohti vraščali vpliva več dejavnikov. Gre lahko za genetsko predispozicijo, nepravilno striženje nohtov, neustrezno (preozko) obutev, nepravilnosti stopala ipd.

Z opisano težavo se lahko spopadamo na mnogo različnih načinov. Katera metoda je najprimernejša za posameznika se odločamo glede na stopnjo vraščanja. Poleg tega je zelo pomembno omejiti vzrokov zaradi katerih do tega sploh pride.

Kako se reševanja vraščenega nohta lotim v svojem kozmetičnem salonu?

Najprej preverim stadij vraščanja vašega nohta in z vami poizkusim ugotoviti kakšen je vzrok za nastanek težave. V primeru, da je vaš noht v prvem stadiju oziroma vam še ne povzroča težav, pod stranski rob nohta namestim tampon, ki bo razbremenil pritisk nohtne plošče v nohtni kanal. S tamponiranjem lahko v 80% težavo rešimo.

Če je vaš vraščen noht že presegel prvi stadij in vam že povzroča bolečino, motnje pri hoji ali je že prisoten gnojni izcedek, pa se z vami posvetujem o namestitvi sponke. Ta

razbremeni pritisk nohta, ki se vrašča. Nežno privzdigujejo zunanje robove nohta iz nohtnega kanala. Takoj ob namestitvi boste čutili olajšanje in zmanjšanje bolečine. Hkrati ustavimo napredovanje vraščanja nohta. Nohtne sponke nudijo nohtu oporo, da ta neovirano izrašča in usmerjajo njegovo rast.

»Nohta na obeh palcih sta se mi vraščala vse od otroštva, mesečno sem obiskovala pedikerko, ki mi je skušala noht oblikovati tako, da ne bi več rasel v kožo. Bolečine sem se otresla šele, ko sem dobila nohtno sponko. Zadostovala je že enkratna namestitev – 3 mesece«, pravi ena izmed mojih strank.

Obe rešitvi, ki jih ponujam sta neboleči ali minimalno boleči, odvisno od stanja vraščenosti vašega nohta ter vas ne ovirata pri vaših vsakdanjih opravilih.

Preprečevanje in nega vraščenih nohtov

V prvi vrsti je potrebno pravilno striženje nohtov. Oblika nohta se mora prilagajati obliki prsta, nikakor pa ne smemo nohta skrajšati v obnohtni kanal. Pri preprečevanje pritiskov in infekcij je zelo pomembno nošenje zračne in udobne obutve.

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page